Evenement

4 - januari - 2014

Syntix Nieuwjaarsrace 2014

Met de Nieuwjaarsrace wordt op 4 januari het startsein gegeven voor het nieuwe racejaar. GT en toerwagens strijden om de zege in deze vier uur durende wedstrijden. Wie mag de champagne nog een keer ontkurken?


Het startsein voor het nieuwe racejaar wordt traditioneel bij de Syntix Nieuwjaarsrace gegeven. Niet alleen naast de baan wordt het nieuwe jaar ingeluid met vuurwerk, ook op de baan is er voldoende spektakel waar vonken af vliegen.

Op zaterdag 4 januari wordt de Syntix Nieuwjaarsrace verreden. De wedstrijd vormt de tweede race van het Syntix Winter Endurance Kampioenschap. De Nieuwjaarsrace is uniek in Nederland, omdat de race deels in het donker wordt verreden.

In het Syntix Winter Endurance Kampioenschap kan elke equipe meestrijden om de wintertitel. Men hoeft niet persé de snelste auto te hebben. Wel moeten de coureurs strijden om elke seconde, om zo de zege te pakken in de eigen divisie.

De toegang tot de Syntix Nieuwjaarsrace is gratis. Bezoekers die met de auto naar Zandvoort reizen, betalen € 6,00 per auto.


Foto: Edwin Nieuwenhuis / EDFO
Foto: Edwin Nieuwenhuis / EDFO

De Syntix Nieuwjaarsrace is een eendaags-evenement. Dat betekent dat zowel de kwalificatie, als de wedstrijd op dezelfde dag worden verreden.

Het tijdschema van de Syntix Nieuwsjaarsrace is bekend. Het is hieronder als PDF bestand te downloaden.

Tijdschema Syntix Nieuwjaarsrace V1 (PDF)

Daarnaast is er een tijdschema van de testdag op 3 januari, waar ook WEK-deelnemers zich voor kunnen inschrijven via DEZE LINK

Tijdschema testdag 3 januari 2014 - UPDATE (PDF)

Foto: Essay Produkties
Foto: Essay Produkties


De Syntix Nieuwjaarsrace is gratis te bezoeken. Er zijn geen speciale toegangskaarten nodig. Ook voor de hoofdtribune zijn geen kaarten nodig.

Bezoek de paddock!
Bij de gratis toegang, zit ook gratis entree tot de Heineken en Tango Paddock inbegrepen. Proef de sfeer in het rennerskwartier of neem een kijkje van het pitsdak. Immers zit je dan bovenop de actie die daar plaats vindt tijdens de vele pitstops.

Parkeren
Racefans die met de auto naar Circuit Park Zandvoort reizen, kunnen voor € 6,00 per auto parkeren op Parking A, nabij de hoofdtribune.


Foto: NoSpeedLimits.nl
Foto: NoSpeedLimits.nl

De eerste versie van de deelnemerslijst, met meer dan 40 teams, is zojuist bekend gemaakt. Deze is hieronder te downloaden.

PROVISIONAL ENTRY LIST SYNTIX NIEUWJAARSRACE V6 (PDF)

Inschrijven voor deelnemers is nog steeds mogelijk met onderstaand PDF-formulier.
Na invullen en ondertekening van het formulier, dient dit opgestuurd te worden naar menno@cpz.nl.

Inschrijfformulier Syntix Winter Endurance Kampioenschap 2013-2014 / Zandvoort 500 (PDF)
Reglement Syntix Winter Endurance Kampioenschap 2013-2014 (PDF)
Foto: Eddy Spitteler
Foto: Eddy Spitteler

Tijdens de Syntix Nieuwjaarsrace wordt er nabij Circuit Park Zandvoort aan de weg gewerkt. Bezoekers die met de auto naar Zandvoort reizen, dienen rekening te houden met omleidingen en een langere reistijd.

Circuit Park Zandvoort adviseert om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Vanaf het NS Station Zandvoort aan Zee is het ongeveer 10 minuten lopen naar Circuit Park Zandvoort. Ook kunt u uw reis aanvangen met de auto en het laatste deel reizen per OV.

Werkzaamheden nabij hoofdingang
Bezoekers die via de N200, via Haarlem, Overveen en Bloemendaal aan Zee naar Zandvoort reizen, dienen rekening te houden met werkzaamheden bij de rotonde van de Boulevard Barnaart (bij het NH hotel). Bij de rotonde staan gele omleidingsborden met daarop de route naar Circuit Park Zandvoort (volg de gele borden met "1"). De route gaat verder langs de boulevard en leidt de automobilisten richting het circuitgebied.

Werkzaamheden Burgemeester van Alphenstraat.
De werkzaamheden nabij de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort, maken deel uit van de herconstructurering van de Burgemeester van Alphenstraat. Bezoekers die via de N201, Haarlem-Zuid, Heemstede en Bentveld reizen (en alle andere automobilisten die omleidingsroute 1 hebben gevolgd), dienen rekening te houden met werkzaamheden aan de Burgemeester van Alphenstraat. Vanaf het Texaco pompstation geldt eenrichtingsverkeer richting Circuit Park Zandvoort. Zowel de hoofdingang, als het Paddock Office (Parking C) zijn bereikbaar. Het is niet mogelijk om vanaf het circuitterrein terug te rijden richting het Texaco pompstation. Dit is wel mogelijk via de boulevard.