Evenement

7 - maart - 2015

Final 4


De Final 4 is de laatste en beslissende wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap. Op de eerste zaterdag van maart zal elk punt van belang zijn om te bepalen wie zich winterkampioen mogen kronen.

 

De wedstrijd wordt verreden op zaterdag 7 maart en vormt de laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap.

 

In het Winter Endurance Kampioenschap kan elke equipe meestrijden om de wintertitel. Men hoeft niet persé de snelste auto te hebben. Wel moeten de coureurs strijden om elke seconde, om zo de zege te pakken in de eigen divisie.

 

De toegang tot de Final 4 is gratis. Bezoekers die met de auto naar Zandvoort reizen, betalen € 6,00 per auto.


Vleuten
Foto: HansBurger.nl

De Final 4 is een eendaags-evenement. Dat betekent dat zowel de kwalificatie, als de wedstrijd op dezelfde dag worden verreden. Het volledige tijdschema is vanaf nu in PDF te downloaden op deze pagina.

 

Tijdschema Final 4 - v2 (PDF)
Vis
Foto: Johan Vis

De Final 4 is gratis te bezoeken. Er zijn geen speciale toegangskaarten nodig. Ook voor de hoofdtribune zijn geen kaarten nodig.

 

Bezoek de paddock!

Bij de gratis toegang, zit ook gratis entree tot de Tango Paddock inbegrepen. Proef de sfeer in het rennerskwartier of neem een kijkje van het pitsdak. Immers zit je dan bovenop de actie die daar plaats vindt tijdens de vele pitstops.

 

Parkeren

Racefans die met de auto naar Circuit Park Zandvoort reizen, kunnen voor € 6,00 per auto parkeren op Parking A, nabij de hoofdtribune.
Speedpictures
Foto: Speedpictures

De eerste versie van de deelnemerslijst is inmiddels bekend.

Deelnemerslijst - Entry List Final 4 - v3 (PDF)

Inschrijven voor deelnemers is mogelijk met onderstaand PDF-formulier.
Na invullen en ondertekening van het formulier, dient dit opgestuurd te worden naar menno@cpz.nl.


Entry form Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015

Reglement Winter Endurance Kampioenschap (NL)

Reglement Winter Endurance Kampioenschap (GB)
Adams
Foto: Rens Adams

Deelname aan het Winter Endurance Kampioenschap is mogelijk met een groot aantal racewagens. Er wordt gestreden in vier verschillende divisies.

Op deze pagina zijn de belangrijkste WEK-documenten te vinden.

Entry form Winter Endurance Kampioenschap (PDF)

Reglement Winter Endurance Kampioenschap (NL) (PDF)

Reglement Winter Endurance Kampioenschap (GB) (PDF)

Brochure Winter Endurance Kampioenschap (PDF)
DVZP
Foto: Dirk van Zon

FINALE WINTER ENDURANCE KAMPIOENSCHAP OP CIRCUIT PARK ZANDVOORT


Op zaterdag 7 maart zal op Circuit Park Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd is de finalerace van het Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015. Metalak-coureurs Bas van de Ven en Simon Knap gaan aan de leiding in de stand om het kampioenschap. Elk punt zal van belang zijn, want de concurrentie volgt op de voet. De toegang voor bezoekers is gratis, parkeren kost € 6,00 per auto.

 

Boeiend deelnemersveld

Bij de Final 4 verwacht de organisatie een boeiend en divers startveld. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. De snelste raceauto’s rijden in Divisie I. Zo verschijnen snelle GT’s als de Marcos Mantis en BMW Z4 aan de start, terwijl ook minstens vijf Porsche GT3 Cup bolides zich in de strijd mengen.

 

In Divisie II, de klasse waarin ook kampioenschapsleiders Bas van de Ven en Simon Knap strijden met hun Metalak BMW 320d WTCC, valt een bijzondere inschrijving te noteren. Pieter van Soelen, eerder dit winterseizoen actief in Divisie I en in de kampioenschapsstand volgend op een achterstand van slechts twee punten, zal samen met Koen Bogaerts in een BMW M3 E46 GTR de wintertitel proberen te winnen. Daarnaast verschijnen maar liefst vier SEAT Leon Supercopa bolides aan de start en mengt ook het succesvolle Tischner Motorsport zich in de competitie met de betrouwbare BMW E46 M3. Het team van Sorg Rennsport is eveneens van de partij met de felle BMW M235i Cup.

 

Niels Langeveld, met slechts zes punten achterstand ook nog theoretisch kanshebber op de wintertitel, racet in Divisie III met de BMW Compact 325ti. Hij deelt de auto met Ronald Morien. Ook andere BMW’s, waaronder de BMW E36 Zilhouette staan in deze divisie ingeschreven. Divisie IV is het domein van de diesel-aangedreven auto’s, zoals de Volvo S60 D4 en BMW 123d. Daarnaast strijden cup-auto’s uit verschillende DNRT-series, zoals de BMW E30 en Porsche 944 Basic eveneens om de Divisie IV-zege.

 

Gratis toegang

Voor de Final 4 is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 6,00 op Parking A, nabij de hoofdtribune parkeren. Het programma begint om 10.15 uur met de kwalificatie. De Final 4 start om 12.00 uur.

Foto: Essay

Foto: Essay

Foto: Essay

Foto: Essay
Foto's: Chris Schotanus, Essay Produkties