Dutch Power Pack


Het Dutch Power Pack is de bundelnaam van de belangrijkste Nederlandse raceklassen, waarbij Circuit Park Zandvoort als promotor en organisator op treedt. Het spectaculaire racepakket bestaat in 2013 uit het HDI-Gerling Dutch GT Championship, de Dutch Renault Clio Cup, de Formido Swift Cup en het Burando Production Open.

Kijken over de grens

Het ontstaan van autosportpakketten als dat van het Dutch Power Pack brengt ons terug naar de jaren ’90. Zo werd in Duitsland een aantal raceseries in Duitsland georganiseerd onder de vlag van de DTM, waarbij vanzelfsprekend de DTM als hoofdattractie fungeerde. Het opzetten van een dergelijk racepakket leidde tot een professionelere organisatie van de diverse wedstrijdseries, waarbij ook veel aandacht werd besteed aan marketing en promotie. Naast een soepele organisatie, zorgde de realisatie van een dergelijk programma ook voor continuïteit en uniformiteit tijdens evenementen.

Sterk pakket

Ook in Nederland werden de mogelijkheden om een eigen autosportpakket te organiseren nader bekeken. Dit leidde uiteindelijk tot de vorming van het Dutch Power Pack in 2006, waarbij Circuit Park Zandvoort als organisator en promotor optreedt. Het onderbrengen van meerdere nationale series bij het Dutch Power Pack brengt de nodige voordelen met zich mee: een eenduidige uitstraling met een vast pakket van nationale autosportklassen die optreden tijdens DPP-evenementen en betere mogelijkheden op het gebied van publiciteit en promotie. Met het HDI-Gerling Dutch GT Championship als gevestigde hoofdattractie en meer entertainment op en rond het circuit voor jong en oud, straalt het DPP elk jaar weer veel Power uit!

Kijk voor alle informatie over het Dutch Power Pack op de WEBSITE.


Foto: Essay Produkties Foto: Essay Produkties Foto: Essay Produkties